Ciorbă de spanac

de portiadelumina in Ciorbe, 29 Mar 2013 | 23097 vizualizari

 

E perioada postului mare şi e timpul când verdeţurile sănătoase sunt la mare căutare. Mie îmi place foarte mult spanacul, indiferent cum este gătit. Pentru care motiv, azi, prezint o ciorbă de spanac acrită cu borş, dar fără să fie "unsă", aşa, ca pentru o zi de vineri.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac verde
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • legume congelate (ardei verde şi roşu, ţelină, păstârnac, pătrunjel) 100 gr.
  • sare
  • 1 litru borş
  • bulion ori suc de roşii (eu am pus foarte puţin, aşa am optat)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de spanac:

Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare.  După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă. 

Legumele se pun la fiert, în apa cu sare, şi când sunt bine pătrunse se adaugă spanacul lăsându-se la fiert încă 10 minute. În paralel se fierbe borşul, căci adăugat rece, tulburiseşte ciorba, şi se adugă în ciorbă la final.

Prefer să mănânc ciorba de spnac, rece, ca şi pe cele de lobodă ori salată verde.

Poftă bună să aveţi!

p.s Sper că deja v-aţi obişnuit cu faptul că pun pozele "nelucrate" cu vreun  program. ;)

 

TIPS-URI

1

Se poate adăuga fidea, deşi ar îndesi prea tare ciorba.

2

Sunt cazuri, când nu avem toate legumele proaspete, când putem adăuga delikat.

3

Cine doreşte poate pune un pic de ulei, e opţional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 10:52

imi place ciorba de spanac,mai ales rece ca e vara

portiadelumina 1

16.07.2013, 11:34

Să ştii, Ligia, e foarte bună, e foarte sănătoasă! Mulţumesc!

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 14:07

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post